Ons bestaan is behoorlijk groot op een behoorlijk grote plek en omdat we zo zijn, zijn er een hele reeks verschillende energieopties die we als soort kunnen nastreven. Als het om energie gaat, is er niet echt een goede of een verkeerde manier, maar eerder een heleboel verschillende manieren. We hebben een gedetailleerde lijst met alternatieve energiebronnen samengesteld voor onze lezers om een beter begrip te krijgen van alle verschillende soorten opties voor energieopwekking die momenteel voor ons beschikbaar zijn.
Van sommige van deze alternatieve energy bronnen heb je al gehoord en andere zullen je verbazen. Je weet bijvoorbeeld heel goed van olie en hoe we daar stroom uit halen, maar wist je dat we eigenlijk energie kunnen halen uit de zon, algen, waterstof, fysieke kracht en meer?
Lijst met alternatieve energiebronnen
Laten we, in willekeurige volgorde, de huidige opties bespreken die we zouden kunnen nastreven in onze zoektocht naar alternatieve energie om olie als onze primaire energiebron te vervangen of aan te vullen. Te beginnen met degene die we allemaal kennen:
Opwekking van olie-energie
Olie is een fossiele brandstof die van nature in de aarde zelf voorkomt. Van olie die wordt gevonden in ondergrondse poelen tot microfragmenten die vastzitten in rotsen en zand; Oil Power Generation heeft de mens vanaf het begin van de 20e eeuw en zal ons waarschijnlijk door de 21e heen blijven springen!
Steenkoolproductie
Steenkoolproductie is de volgende van de verschillende energieopties die we gaan behandelen en het is een algemeen bekende bron van energieopwekking; vanwege een universeel geschilderd negatief beeld van steenkoolwinning, zijn velen echter zeer terughoudend om door te gaan met het winnen van steenkool. Vroeger veroorzaakten kolenmijnen aanzienlijke milieuschade en als de mijnbouw eenmaal voltooid was, zou het ontgonnen landschap voor altijd “veranderd” zijn. Met nieuwe en geavanceerde technologie voor schone steenkool kan dat beeld van vuile steenkool echter binnenkort tot het verleden behoren.
Waterkrachtproductie
Dit is een mooie voor onze lijst met alternatieve energiebronnen en het is wat de naam al aangeeft: waterkrachtproductie. Stelt u zich eens voor dat u het overgrote deel van onze stroombehoefte uit goed ouderwets water kunt halen! Welnu, het is mogelijk en wetenschappers zijn hard aan het werk om een realistische en duurzame manier te ontwikkelen om natuurlijke energie te benutten uit de manipulatie en beweging van water. Klinkt futuristisch, ik weet het, maar wacht maar af, want de toekomst wordt echt futuristisch!
Algen Power Generatie
Van alle verschillende energieopties lijkt dit het lievelingsproject van president Obama te zijn, zouden velen zeggen. Wist je dat het echt mogelijk is om de natuurlijke cyclus van fotosynthese te benutten en om te zetten in energie die we kunnen gebruiken? Echt, we kunnen dit nu doen. Het probleem met Algae Power Generation is echter de hoeveelheid land die nodig is om “algenkwekerijen” te creëren die groot genoeg zijn om onze olie-import te beïnvloeden en bovendien zijn er problemen met het verfijningsproces en de langetermijneffecten die het kweken op grote schaal kan hebben op het milieu als een hele.
Waterstof Opwekking
Naar de maan en terug zou Newt Gingrich zeggen! Van alle verschillende energieopties is waterstof de meest voorkomende hulpbron in het bekende universum. Dat klopt, mocht de mens ooit op een dag naar de sterren reizen, dan is het heel goed mogelijk dat de brandstof die we gebruiken om onze ruimtemotoren aan te drijven in feite afkomstig zal zijn van waterstofenergie. Van manen tot asteroïden en van planeten tot kometen; Waterstof is bijna overal in het universum in grote en enorme hoeveelheden te vinden. Het probleem ligt bij de verfijning ervan. We kunnen het spul verfijnen, het probleem is om het fiscaal te verfijnen, maar als we een economisch verantwoorde manier vinden om waterstofbrandstof aan de massa te introduceren, wordt het hier echt ruimtelijk!
Opwekking van fusie-energie
Fusion Power Generation is een goede, maar ook een van de gevaarlijkste op onze lijst met alternatieve energiebronnen. Door het fusieproces kunnen enorme hoeveelheden energie worden benut; er zijn echter grote risico’s verbonden aan de daadwerkelijke productie van deze energie. Fusie werkt door twee deeltjes te nemen en ze allebei zo snel mogelijk in tegengestelde richtingen en dan met pieksnelheid te laten gaan; ze tegen elkaar slaan. Het is deze botsing die een soort energie creëert die we vervolgens zouden kunnen gebruiken voor onze energiebehoefte, maar met die energie levert het ook een groot risico op een inperkingsbreuk op. Als de mens fusie eenmaal onder de knie heeft, wie weet, behoort waterstof misschien tot het verleden.