Hoe werkt de AC/DC-stroomomvormer?

Een AC/DC-stroomomvormer wordt gebruikt om wisselstroom (AC) om te zetten in gelijkstroom (DC). Een voorbeeld is een auto-accu die op gelijkstroom werkt; dit wordt echter gebruikt om apparaten te laten werken die op netstroom werken, zoals muziekspelers en satellietradio’s. De omvormer is ingebouwd in het elektrische systeem van de auto, in een speciale houder, waar hij wisselstroom omzet in gelijkstroom zonder de andere systemen te beïnvloeden.

Het aantal apparaten dat op een enkele omvormer kan worden gebruikt, is afhankelijk van het wattage. Het watt van elk product moet vóór aankoop op de verpakking worden gecontroleerd.

AC/DC-stroomomvormer: componenten

De twee belangrijkste componenten in deze apparaten zijn golf- en wattage-output. Golf is de beschrijving van het uiterlijk van elektrische signalen op een oscilloscoop. Terwijl sinusgolven verschijnen als golven op een scherm, verschijnen vierkante golven als vierkanten.

Conversie kan plaatsvinden met gemodificeerde sinusgolven of blokgolven; echter een omvormer die 72-v-naar-230-v-omvormer sinusgolven beter functioneert dan blokgolfomvormers. Het verschil tussen de twee golven is klein en dit is alleen van invloed op sommige hoogwaardige apparatuur met specifieke vereisten.

AC/DC-stroomomvormer: hoe werkt het?

Deze omzetting vindt plaats via een elektronische component die een gelijkrichter wordt genoemd. Dit onderdeel accepteert een elektrische invoer om de stroom in slechts één richting mogelijk te maken, waardoor een gelijkstroom ontstaat. Belangrijke soorten gelijkrichters zijn onder meer bruggelijkrichters en enkelvoudige diodegelijkrichters. Gelijkrichters kunnen niet meer dan een bepaald stroomniveau accepteren en daarom moeten adapters worden gecontroleerd voordat ze met wisselstroom worden gebruikt. Als u dit niet doet, kan dit leiden tot onherstelbare schade aan deze converters of uw elektronische apparaten.

Hoewel de wisselstroomspanning binnen een bepaald land gestandaardiseerd is, kan de vereiste gelijkstroom voor verschillende elektronische apparatuur variëren. Het gebruik van een converter voor een apparaat dat niet is geclassificeerd, kan uw apparatuur beschadigen. U kunt een adapter gebruiken die geschikt is voor een hogere stroomsterkte met een elektronisch apparaat, aangezien het apparaat alleen de hoeveelheid stroom trekt die nodig is voor een veilige werking.

Related posts

Leave a Comment