Bromfiets Rijden enkele tips die je niet kent

Naarmate de populariteit van elektrische en gasbrommers blijft stijgen, lijkt er een grotere behoefte te bestaan om toekomstige en huidige eigenaren voor te lichten over het gebruik ervan. Volgens webbikeworld.com was de verkoop van scooters in de Verenigde Staten in het eerste kwartaal met 49,6% gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal. Dit betekent dat er in die periode 6.246 nieuwe bromscooters zijn verkocht (een stijging van 2.070). Hopelijk zal de informatie in dit artikel na verloop van tijd relevanter en nuttiger zijn. Als u nieuw bent met het besturen van een bromscooter of als u overweegt er een te kopen, zijn er een paar dingen die u idealiter moet weten voordat u zich in dit leuke en stijlvolle vervoermiddel stort.

Zorg er eerst voor dat u op de hoogte bent van de lokale en nationale wetten met betrekking tot bromfietsen. Als je dat doet, voorkom je onnodige stress. De meeste scooterdealers hebben geen speciale bepalingen in hun retourbeleid vanwege lokale wettelijke beperkingen. Het is de verantwoordelijkheid van de koper om alle wet- en regelgeving te onderzoeken om te voorkomen dat hij wordt gestraft door wetshandhavers. Aangezien het gebruik van brommer kopen blijft toenemen, evolueren ook de wetten die de werking ervan beheersen voortdurend. Toekomstige bromfietsbezitters mogen niet afgaan op informatie van niet-officiële websites, aangezien het advies achterhaald kan zijn. Er zijn echter enkele scootergerelateerde websites die een lijst bieden met de officiële websites van het Department of Motor Vehicles (DMV), Department of Transportation (DOT) en andere agentschappen op stadsniveau van elke staat. Een manier om goede informatie uit die officiële websites te halen, is door “bromfietsen” of “bromfietswetten” in hun zoekvak te schrijven, en u wordt overspoeld met up-to-date wet- en regelgeving

Ten tweede, zorg ervoor dat uw bromfiets goed is gemonteerd. Koopt u uw bromfiets bij een winkel scooterdealer, dan is het verstandig om wat meer te betalen om een gediplomeerde monteur deze te laten monteren. Als u online koopt, zoals de meeste mensen volgens de statistieken doen, is het raadzaam om de instructies in de gebruikershandleiding te volgen. De meeste bromscooters worden voor 70-90% afgemonteerd geleverd, dus de klus gaat niemand te boven. Het kost tijd en een beetje vindingrijkheid, maar het is niet moeilijk te bereiken. Het is raadzaam om een degelijke set schroevendraaiers, dopsleutels en metrische sleutels te hebben, aangezien de gereedschapsset die bij de scooter wordt geleverd soms niet goed genoeg is. De laatste stap in het montageproces is om ervoor te zorgen dat elk onderdeel goed is aangesloten en dat de bouten en moeren stevig vastzitten, vooral degenen die de uitlaatdemper, uitlaat en wielen vasthouden.

Ten derde, zorg ervoor dat u de basisrichtlijnen voor bromfietsveiligheid volgt. Ervan uitgaande dat u van plan bent om uw bromfiets te gebruiken op straten en snelwegen in de stad, moet u, naast het bezit van een motorscooterrijbewijs, overwegen een verzekering af te sluiten. Het kost niet veel (je kunt een polis krijgen voor minder dan $ 150 per jaar), en het geeft je gemoedsrust, aangezien je bromfiets kan worden gestolen of je betrokken kunt raken bij een ongeval waardoor je gewond raakt en een totale verlies van uw voertuig. Houd er ook rekening mee dat bromfietsen geen speelgoed zijn; ze mogen niet op een onzorgvuldige manier of door een minderjarige worden bereden. Daarnaast gebruiken verstandige bromfietsers altijd beschermende kleding, waaronder een jack van reflecterend materiaal en voldoende vulling, een helm en geschikte schoenen. Bovendien is voorzichtigheid geboden bij het rijden ‘s nachts. Ook al zijn de meeste bromfietsen tegenwoordig uitgerust met voor- en achterlichten, toch gaat de slimme bestuurder ervan uit dat niet iedereen zijn bromfiets kan zien.

Ten vierde, zorg ervoor dat u uw gezond verstand gebruikt tijdens het rijden met uw brommer. Er zijn enkele gezond verstandregels die van toepassing zijn op alle gemotoriseerde voertuigen, en scooters vormen hierop geen uitzondering. Onthoud dat het stopbord er is om de orde te bewaren en de veiligheid van chauffeurs te waarborgen. Stoppen bij een stopbord is niet alleen de wet, het is ook voor je eigen bestwil. Stop daarom altijd bij een stopbord; kijk naar rechts en links voordat u verder gaat. Stop ook aan het einde van de oprit. Wees voorzichtig voordat u de straat op gaat. Gebruik de juiste hand- en lichtsignalen tijdens het rijden. Het is een gezonde gewoonte om defensief te rijden.

Related posts

Leave a Comment